Sve manji broj novozaraženih u Hercegovini

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirane su 62 osobe, od čega je jedna osoba retestirana.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je osam novozaraženih osoba na koronavirus od kojih iz Posušja četiri (dvoje muških i dvije ženske), Ljubuškog tri (dvoje muških i jedna ženska) te Gruda jedna ženska osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavile su se 42 osobe od kojih iz Posušja 23, Širokog Brijega i Ljubuškog po sedam te Gruda pet osoba.

U samoizolaciji nalazi se 97 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 75 slučajeva koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

  • Široki Brijeg – 30
  • Posušje – 24
  • Ljubuški – 11
  • Grude – 10

U COVID-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice na bolničkom liječenju trenutno je 37 bolesnika od kojih je sedam na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 272 uzorka.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 35: 24 iz Mostara, četiri iz Čapljine, dva iz Jablanice, tri iz Konjica, jedan iz Stoca i jedan iz Prozor – Rame, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)