Suzbijanje štetnih glodavaca početkom jeseni

Dolaskom hladnijih dana miševi, štakori i ostali štetni glodavci napuštaju prirodna staništa i zavlače se u štale, tavane, podrume i skladišta hrane u domaćinstvima. Pošto znaju napraviti veliku štetu, potrebno ih je tim prije početi uništavati i to kemijskim deratizacijskim sredstvima.

Osim nelagode, miševi i ostali glodavci mogu uzrokovati neprocjenjive štete u domaćinstvu. Prije svega, nastanjuju skladišta hrane (zalihe žita i ostale namirnice) koje zagađuju svojim izmetom, čineći ih potpuno neupotrebljivom. Ipak, prava opasnost prijeti od niza bolesti, a istraživanjem je potvrđeno da štakori prenose više od 20 različitih bolesti na ljude i životinje.

Iako danas na tržištu pronalazimo veliki broj različitih kemijskih pripravaka za suzbijanje štetnih glodavaca, to ne znači da su ti pripravci najprikladniji za domaćinstvo. Razlog tomu leži u činjenici da je zapravo riječ o vrlo opasnim otrovima s kojima treba rukovati prilično oprezno. Obično je riječ o uljnim tekućinama koje treba miješati s određenom količinom žitarica, voća i povrća i sl. Dakle, zbog velike otrovnosti spomenutih pripravaka i kompliciranosti njihove pripreme i primjene, puno su praktičniji gotovi mamci. Gotove mamce dovoljno je razbacati na skrovita mjesta po kojima se miševi i štakori obično kreću, hrane i gnijezde. Takva se mjesta lako uočavaju po ostatcima izmeta, načetim dijelovima sjemenki i ostalim otpacima hrane.

MIŠOMOR – gotovi meki mamac. Za unutarnju i vanjsku upotrebu

Alternativan mamcima je ljepljiva ploča koja omogućuje jednostavno suzbijanje miševa u kućanstvima, kao i u javnoj i komunalnoj higijeni. Visoka kvaliteta ljepila kao i intenzivna žuta boja privlači i hvata miševe, štakore, ali i gmižuće i leteće insekte.

Jednostavno i učinkovito!

(www.jabuka.tv)