Suđenje Suniti Hindić počinje 18. svibnja

U Županijskom sudu Mostar u ponedjeljak, 18. svibnja, počinje suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” u mjestu Buna kod Mostara.

Ovu informaciju je za Avaz potvrdila i braniteljica optužene, odvjetnica Nada Dalipagić.

Prema optužnici Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković” u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeri da ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao. Hindić je, nakon ubojstva, uspjela pobjeći zahvaljujući jednoj prijateljici koja je po nju došla svojim automobilom, a koju je čekala sa stražnje strane motela.

Prilikom bijega iz hotela, skočila je s zida i polomila stopala. Nakon što je prijateljica dovezla iz Jablanice, iz tog grada je uz pomoć jednog taksista otišla do Turbeta kod Travnika gdje joj živi obitelj. Tu se policiji predala u večernjim satima.

Hindić se 22. travnja pred sucom za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru izjasnila da nije kriva za djelo koje joj se stavlja na teret, a krajem ožujka joj je produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine računajući do 20. ožujka 2020., kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

Inače, proteklih dana su čelnici pravosudnih institucija u suradnji s nadležnim iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije, s obzirom na znatno poboljšanu epidemiološku situaciju, razrađivali plan za održavanje sudskih procesa, pogotovo, kada je riječ o ovakvim predmetima.

Županijski sud Mostar ima veliku dvoranu u kojoj se može osigurati tzv. socijalna distanca.

Sunita Hindić negirala krivnju za ubojstvo Nine Ivankovića

(www.jabuka.tv)