Sud u Mostaru odredio pritvor migrantima zbog nasilničkog ponašanja

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Mostaru, mostarski Općinski sud u srijedu je odredio pritvor Samiru Rafi (1999.) i Saidu Wafi (1996.), iz Palestine u trajanju najduže do mjesec dana zbog osnovane sumnje da su u stjecaju počinili kazneno djelo “nasilničko ponašanje” i kazneno djelo “oštećenje tuđe stvari”.

Naime, Samir Rafi i Said Wafi sumnjiče se da su 23. listopada oko 9 sati, u putničkom vlaku JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, koji se kretao iz smjera Sarajeva u pravcu Mostara, na području Drežnice, Grad Mostar, nakon upozorenja na neprimjereno ponašanje od strane osoblja JP Željeznice FBiH, fizički nasrnuli na njih, te su nakon odstranjivanja iz vlaka, osumnjičeni s platoa željezničke stanice uzeli kamenice i njima gađali oštećene, kao i vlak, kojom prilikom su razbili i oštetili četiri prozorska stakla, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, stoji u priopćenju.

Mostar: Uhićeni migranti koji su u vlaku prijetili nožem

(www.jabuka.tv)