Street art inspiriran Jägermeisterom

Street art kultura današnjice predstavlja nesputan, inovativan, maštovit i kreativan način izražavanja umjetnika. Kroz svoj vizualni izričaj, street artisti svijet prikazuju na drugačiji način, oslikavajući svakodnevni prostor i dajući mu novu dimenziju.

Prepoznavši svježinu, maštovitost i inovativnost street art kulture, Jägermeister je ove godine podržao ovaj vid kreativnog izražavanja te u suradnji sa Street Art Festivalom iz Mostara raspisao natječaj za najbolje idejno rješenje Jäger murala, oslikanog za vrijeme trajanja festivala.

Nemali broj prijava pred Jäger tim stavili su težak zadatak – odabrati najkreativnije rješenje.

Ipak, odluka je donesena – stipendiranje i putovanje na Berlin Night Embassy, pripali su Benjaminu Čengiću, poznatom muralistu iz Sarajeva. Kroz svoj rad, Benjamin je prikazao odnos čovjeka i prirode, kroz simbol jelena, davši pritom legendi o Hubertusu, inspirativnoj priči koja je nadahnula tvorca Jägermeistera, vlastiti pečat.

Vodeći se idejom street art kulture, Jägermeister je ovom umjetnošću obilježio i svoj, sad već trogodišnji projekt JMSTREETSHIRTS. Od prve godine JMSTREETSHIRTS je promovirao uličnu kulturu i uličnu modu kroz nosive komade odjeće. Dizajn dosadašnjih majica radili su poznati streetwear brendovi Molimao i RevoltClothing kao i poznati bh. reper Frenkie.

Ove godine, JMSTREETSHIRTS predstavlja kolaboraciju sa poznatim sarajevskim umjetnikom Rikardom Druškićem. Njegov dizajn je na inspirativan i maštovit način “uhvatio” duh Jägermeistera. Nove, unisex JMSTREETSHIRTS namjenjene su svima kojima je ulična moda dio vlastitog izričaja, i potpuno je besplatna.

Sve što je potrebno je da zapratite službene društvene mreže Jägera i budete sretne ruke. Budite dio #jmstreetshirts ekipe, i zakoračite u neobični svijet street art kulture.

Fotografija: Vedad Krkbešević
Modeli: Ajla Pustahija, Dejan Tešić
MUA: Ivana Kojović
Stilist i frizura: Lejla Ivojević

(www.jabuka.tv)