Stigle korona-brojke za ŽZH i HNŽ

Zavod za javno zdravstvo ŽZH i Krizni stožer Ministarstva zdravstva HNŽ-a poslali su izvještaje o koronavirusu u protekla 24 sata na područjima ovih županija.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuo je muškarac rođen 1941. godine iz Prozor-Rame (Hercegovačko-neretvanska županija).

Na bolničkom liječenju trenutno je 36 bolesnika, od kojih je osam na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 324 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 48: 27 iz Mostara, 7 iz Čapljine, 1 iz Stoca, 5 iz Prozor-Rame, 4 iz Jablanice i 4 iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u četvrtak su izdali 53 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 519 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 68 osoba, od čega troje retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 15 novozaraženih osoba na koronavirus: iz Gruda devet (pet muških i četiri ženske), Širokog Brijega četiri (troje muških i jedna ženska) te Posušja dvije ženske osobe.

Od koronavirusa oporavilo se devet osoba, iz Širokog Brijega pet, Ljubuškog tri te Gruda jedna osoba.

U samoizolaciji nalazi se 155 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH:

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivna su 93 slučaja koronavirusa:

  • Grude – 32
  • Široki Brijeg – 26
  • Ljubuški – 26
  • Posušje – 9

(www.jabuka.tv)