Službeno potvrđeno: U padu helikoptera u Hrvatskoj poginuo jedan pilot, a za drugim se traga

MORH je poslao priopćenje kako je u padu helikoptera poginuo pilot HRZ-a.

Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće.

U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade. Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik, stoji u priopćenju.

Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, javljaju iz MORH-a.

Predsjednica RH i Vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske Kolinda Grabar-Kitarović oglasila povodom pada helikoptera.

S dubokom zabrinutošću primila sam vijest o današnjem padu vojnog helikoptera kod otoka Zlarina. Dok iščekujemo cjelovite obavijesti o sudbini dvojice članova posade, u molitvama i mislima smo uz njihove obitelji. Sigurnost naših zrakoplovnih posada jest prvi prioritet te očekujem temeljitu istragu o uzrocima nesreće, izjavila je.

Srušio se hrvatski vojni helikopter

(www.jabuka.tv)