Širokobriješki gigant preuzeo poznati hotel u samom srcu Makarske

Poznati Hotel Park u Makarskoj ima novog vlasnika – Mepas grupu iz Širokog Brijega, što je ujedno drugi hotel u sastavu ove grupacije. Prvi je, inače, luksuzni hotel u Mostaru uz najveći hercegovački šoping centar Mepas Mall.

Menadžerske pozicije u makarskom Parku pripale su Klari i Maji Grbešić, te Luciji Mikulić, inače kćerkama prošle godine preminulog Mirka Grbešića, osnivača grupacije u čijem su vlasništvu i poznate hrvatske kompanije Saponia, Kandit, Koestlin i Brodomerkur.

Zanimljivo je da su u sudskom registru sve tri sestre upisane kao direktorice te su samim time ravnopravne u operativnoj upravljačkoj poziciji.

Njihova braća Ivan i Filip su pak preuzeli uprave i nadzorne odbore u firmama Kandit, Saponia, Koestlin i Brodomerkur, javlja Makarska-danas.

Do izjava novih vlasnika za koje je karakteristična medijska samozatajnost novinari za sada nisu uspjeli doći, ali je donedavni vlasnik Tonči Kurilj Jabuka prokomentirao novu akviziciju Mepas grupe.

Bio sam 15 godina vlasnik Parka, preuzeo sam ga da bih pokrio neke dugove od partnera, ali sad izlazim, vraćam se svojem poslu, a to je građevina. Što se tiče hotela Park, on ima uhodanu priču, samo treba nastaviti “voziti” dalje, a novi vlasnici su jedna dobra obitelj koja ozbiljno radi posao. Sestre Grbešić i Mikulić koje su u upravi su mlade i perspektivne i ovo je za Makarsku jedna dobra priča. Što se tiče radnika, sve je isto, ništa se ne mijenja. Kako sam rekao, Park je uhodana priča, a glavni problem ne samo kod nas, nego u cijeloj Hrvatskoj i u svim branšama je nedostatak radne snage, kazao je Kurilj Jabuka.

(www.jabuka.tv | Foto: adria-drvenik.hr)