Široki Brijeg: U Kočerinu prikupljena 51 doza krvi

U ponedjeljak je u Kočerinu u Širokom Brijegu održana akcija dobrovoljnoga darivanja krvi, na koju se odazvalo 56 darivatelja.

Ovu akciju organizirao je Župni ured Kočerin, u suradnji s Crvenim križem Široki Brijeg i Sveučilišnom kliničkom bolnicom u Mostaru. Od 56 darivatelja koji su se odazvali akciji, krv je darovala 51 osoba.

Akcijama u manjim mjestima pogodujemo darivateljima krvi, da lakše daruju krv i vrate se svojim obvezama. Također, želja nam je rasteretiti građansku akciju u Širokom Brijegu, kojoj pristupi oko 120 građana, izjavila je za portal Jabuka.tv Karmela Skoko, tajnica Crvenoga križa Široki Brijeg, dodajući da Crveni križ veliku zahvalnost duguje župnim svećenicima fra Velimiru Mandiću i fra Mariu Knezoviću.

Prije darivanja krvi održana je sveta misa povodom blagdana sv. Josipa, na kojoj se molilo i za darivatelje krvi.

Ovakve akcije u korizmenom vremenu odsad bi mogle biti redovitim akcijama darivanja krvi u Kočerinu. Franjevci su putem Facebook stranice Župe Kočerin izrazili zadovoljstvo uspješnošću ove akcije.

Podsjetimo, iz Crvenoga križa Široki Brijeg u prošlom su tjednu za portal Jabuka.tv naveli i da će ove godine biti održane po dvije akcije dobrovoljnoga darivanja krvi u Kočerinu i Uzarićima, s ciljem rasterećivanja akcije darivanja krvi u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, sljedeća građanska akcija dobrovoljnoga darivanja krvi u Širokom Brijegu bit će održana 17. svibnja 2018. godine.

(www.jabuka.tv)