Široki Brijeg: GSS pronašao nestalu ženu

Da je od presudne važnosti za preživljavanje brzi poziv prema GSS-u kad je u pitanju nestanak, pokazala je potraga u ponedjeljak navečer u selu Donji Gradac kod Širokoga Brijega.

Naime, nakon nestanka S.L. (1966. godište), mještanke Donjega Gradca, rodbina je odmah pozvala pripadnike GSS Široki Brijeg koji su, skupa s policijom i mještanima hitno reagirali i krenuli na intervenciju.

Nakon brze potrage dvanaest članova Gorske službe spašavanja Široki Brijeg, koja je trajala svega 45 minuta, uslijedio je pronalazak nestale osobe u gusto obraslom i nepristupačnom terenu. Poziv od strane rodbine primljen je u 20.19, a nestala je pronađena u 21.11 sati, pothlađena i u stanju laganoga šoka, ali što je najvažnije – živa, potvrdio je GSS Široki Brijeg.

“Očito se radi i o povjerenju i ugledu koje su pripadnici GSS Široki Brijeg stekli kod javnosti te je sinoćnji nestanak vrlo brzo prijavljen i rezultat je bio i brzi pronalazak,” navodi GSSuBiH.

Pročelnik stanice Široki Brijeg, Mario Barbarić, koji je predvodio potragu ne krije zadovoljstvo učinjenim poslom gdje su zajedničkim naporom policije, mještana i GSS-a spriječili novu eventualnu tragediju, navodi se na službenoj stranici Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

(www.jabuka.tv)