Široki Brijeg: Genijalan izum profesora u Prvoj osnovnoj školi za učenike koji su bolesni

Nastavnici Prve osnovne škole u Širokom Brijegu pronašli su način za približavanje nastave učenicima koji zbog bolesti ne mogu pratiti nastavu uživo u učionici.

Recept je jednostavan: Stalak za bor + selfie štap = prijenos uživo.

Riječ je o izumu profesora Tomislava Ćavara koji je uz malo entuzijazma pokazao da djeca koja su bolesna, ne moraju biti zakinuta za školsku nastavu, ali problem je što mnoge škole u ŽZH, pa tako i učionice Prve osnovne škole nemaju pristup internetu.

Imamo djecu koja moraju biti doma radi zdravstvenih problema ili samoizolacije. Sustav nam nažalost nije omogućio resurse u školama s kojima bi mogli uživo raditi nastavu koju će učenici moći pratiti doma. Kroz jedan praktičan primjer htio sam pokazati kako se preko običnog mobitela i improviziranog stalka može održavati nastava, naravno ako si spreman za održavanje nastave i ne bojiš se stati pred kameru, kazao je profesor Ćavar za portal Jabuka.tv.

Dodao je kako njegova volja nema granica, ali zato granice ima njegov mobilni internet s kojim se služi u prikazivanju nastave za učenike koji opravdano moraju ostati doma.

Učenici Prve osnovne škole u Širokom Brijegu ako moraju izostati s nastave na ovaj način ne moraju izgubiti gradivo koje se radilo taj dan

Ostaje za vidjeti može li ovaj primjer poslužiti u budućnosti, kako bi se sustavno osiguralo svim učenicima u Širokom Brijegu i ŽZH da ne gube iz svoje evidencije ono što se radilo u školi taj dan kada su oni bili prisljeni ležati u krevetu.

(www.jabuka.tv)