Široki Brijeg: 16-godišnjak bježao automobilom policiji – Jabuka.tv

Široki Brijeg: 16-godišnjak bježao automobilom policiji

U četvrtak u 23:30 sati, prilikom redovitog obilaska šireg područja grada Širokog Brijega, policijski službenici PU Široki Brijeg su uočili u prometu na cesti motorno vozilo marke VW Golf, BiH registarskih oznaka, koje se kretalo većom brzinom te su isto pokušali zaustaviti svjetlosnim znacima na službenom vozilu, na što se vozač predmetnog vozila oglušio.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su navedeno vozilo i vozača pronašli na području Širokog Brijega, a izvršenim provjerama u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, policijski službenici su utvrdili da je predmetnim vozilom upravljao stariji maloljetnik (navršenih 16 godina života).

U službene prostorije pozvan je roditelj maloljetnika nakon čega je maloljetnik u pratnji roditelja napustio službene prostorije.

Po završetku prekršajne obrade PU Široki Brijeg podnijet će na Općinskom sudu u Širokom Brijegu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnika koji je počinio opisane prometne prekršaje.

Također, poduzet će se potrebne mjere i radnje da se utvrdi je li netko maloljetniku omogućio upravljanje motornim vozilom, te na taj načinio počinio prekršaj, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)