SIPA uhitila sedam osoba u Mostaru zbog droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u utorak 15. lipnja 2021. godine realizirali su operativnu akciju kodnog naziva “Nokaut” u okviru koje je sedam lica lišeno slobode zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga ” iz članka 238. stav (1) Kaznenog zakona FBiH.

U tijeku su pretresi lica, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica na sedam lokacija na području HNŽ-a. U dosadašnjem tijeku akcije pronađena je plantaža s ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje “Cannabis sativa”, preko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptiranih telefona, oko 5.000 Eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade biti predana u nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, pod čijim nadzorom su i realizirane navedene aktivnosti.

Akcija se realizuje po naredbi Općinskog suda u Mostaru i u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)