SIPA u Mostaru uhitila tri Ukrajinca osumnjičena za navođenje na prostituciju – Jabuka.tv

SIPA u Mostaru uhitila tri Ukrajinca osumnjičena za navođenje na prostituciju

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su u Mostaru pretresli tri lokacije i slobode lišili osobe, državljana Ukrajine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo iz članka 187. KZ BiH ”Međunarodno navođenje na prostituciju”.

Navedene osobe, sumnjiče se da su sudjelovale u organiziranju ili vođenju aktivnosti u vezi s pružanjem seksualnih usluga na području Mostara, tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga.

Tijekom pretresa stambenih objekata, otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos i drugi predmeti.

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju u nazočnosti tužitelja Tužiteljstva BiH.

U vezi s realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)