SIPA kod Mostarca pronašla arsenal oružja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu, u sklopu operativne akcije ”Nitro”, na području Mostara, realizirali usmenu naredbu Općinskog suda u Mostaru, kojom prilikom je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji.

Slobode je lišena jedna osoba, koje je kriminalistički obrađena i ispitana u svojstvu osumnjičenog. O daljnjem statusu osobe lišene slobode će odlučivati Županijsko tužiteljstvo Mostar.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: puška M48, ručni raketni bacač ”zolja” s odgovarajućim eksplozivom marke PBP 64 mm, M80, 15 ručnih bombi, mitraljez i šest automatskih pušaka kalibra 7,62 mm, četri okvira za automatsku pušku, dva trotilska metka od po 500 i 100 grama, sporogoreći štapin dužine 20 centimetara, nosač za trotilski metak, eksploziv nepoznate marke težine oko 100 grama, 530 komada metaka za automastku pušku kalibra 7,62 milimetra, pancir i novac u iznosu od 5.500 eura.

Operativna akcija ”Nitro” realizirana je u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, a zbog postojanja osnova sumnje da je osoba lišena slobode počinilo kazneno djelo ”Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari”, propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je u četvrtak iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv | Foto: SIPA)