Sin Mirze Delibašića uhićen zbog otmice, a ranije u Italiji osuđen na 6 godina zatvora zbog droge

Dario Delibašić, sin legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, koji je u petak uhićen zbog sudjelovanja u otmici državljanina Turske i BiH T. K. u naselju Pejton na Ilidži 17. travnja, ranije je osuđen u Italiji na šest godina zbog trgovine drogom.

On je bio je član kriminalne grupe koja je drogu prebacivala na relaciji Beograda, BiH, Hrvatske do Italije. Delibašić je osuđen u odsustvu, ali nije izdržavao zatvorsku kaznu jer BiH s Italijom nema sporazum o izručenju osuđenih osoba, piše Klix.ba.

Talijanski mediji ranije su pisali da je povezivno s grupom Luke Dacića koji je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina. Oni su bili zaduženi za prijevoz droge s Balkana preko Trsta dalje u Italiju i na zapad.

Dacić je optužen u okviru istrage “Flash”, koja je otvorena 2009. godine, a koja je tijekom četiri godine trajanja rezultirala s 49 uhićenja i optužbi protiv još 14 osoba, kao i do oduzimanja 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

Prema informacijama s kojima raspolaže Tužiteljstvo SŽ u vezi s nedavnom otmicom na Ilidži, skupina naoružanih razbojnika presreli su žrtvu koji se nalazio u Golfu 6, zatim su mu prijetili vatrenim oružjem. Potom su ga izveli iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka.

Od njega su tražili milijun KM.

Delibašić bi danas nakon kriminalističke obrade trebao biti predan u nadležnost Tužiteljstva SŽ.

(www.jabuka.tv)