Sestre karatistice iz BiH brutalno pretučene u svom stanu

Vijest koji je na svom Facebook profilu objacila Ema Selman šokirala je Krajinu, ali i cijelu regiju. Naime, reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, sestre Ema i Ena Selman (18) pretučene su u svom stanu u Ključu.

Djevojke, telentirane reprezentativke, koje su Bosni i Hercegovini donijele brojne medalje s međunarodnih natjecanja bile su prije dva dana žrtve nasilja, prenosi Avaz.

Ema Selman je na svom Facebook profilu pojasnila šta se dogodilo, a priložila je fotografije na kojima se vide mogrice i podljevi na njenom licu.

Želim svima javno reći o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Dogodilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i tjelesno zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni. Ja sam žrtva nasilja jednog pijanca. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove obitelji. Ne znam na koju razinu može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti, napiala je Ema Selman.


Dodala je kako joj je dosta nasilja nad ženama te poručila da neće šutjeti.

Mi imamo svoja prava. Predlažem svim ženama da nikad ne trebaju šutjeti nad nasiljem! Dosta ljudi pisanja o situaciji koja je bila. S ovim me nećete poniziti. Ja iz ovog ustajem samo jača, napisala je.

Njihovi prijatelji, ali i ostali građani su sestrama uputili riječi podrške te su osudili nasilje nad ženama.

Napadač uhićen

Policajci iz Ključa uhitili su muškarca koji se sumnjiči da je u noći s petka na subotu pretukao 18-godišnje sestre Emu i Enu Selman u njihovom stanu u Ključu, potvrdila je za “Avaz” Snježana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije.

Naši su odmah reagirali po pitanju ovog događaja. On je lišen slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada. O svemu je upoznat tužitelj, a on je osumnjičen za kazneno djelo nasilničko ponašanje, kazala je Galić.

Neslužbeno se doznaje da je mladić bio u vezi s jednom od sestara, te da je po dolasku u njihov stan došlo do verbalnog, a potom i do fizičkog sukoba. Svi su lakše ozlijeđeni.

(www.jabuka.tv)