Sarajevska policija konkretnih dokaza: Nije pronađen DNK na mjestu ubojstva policajaca

Srećka Trifkovića, automafijaša iz Istočnog Sarajeva, koji je uhićen i pritvoren zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, ali i teškom krađom, vjerojatno je odao jedan od suparnika iz Lukavice, koji je, također, kradljivac automobila.

Ova osoba, koja se sama prijavila da bude svjedok Tužiteljstva ŽS, navodno se čuje na presretnutim razgovorima s Trifkovićem, koji su vođeni nekoliko dana prije stravičnog zločina na Alipašinom Polju. Na ovoj snimci osumnjičeni Trifković se raspituje za dijelove Golfa 6, istog tipa koji su kriminalci pokušali ukrasti u C-fazi, neslužbeno doznaje Avaz.

Ovaj razgovor navodno je rezultirao uhićenjem Trifkovića, koji je dan ranije prošao poligrafsko testiranje. Na osnovu iskaza ovog svjedoka, Tužiteljstvo i policijske agencije započeli su s provjerama ostalih automafijaša kako bi posložili sve kockice i rasvijetlili ovaj slučaj.

Upitno je, međutim, koliko je iskaz ovog svjedoka relevantan, s obzirom na njegovu kriminalnu prošlost, ali je doprinio tome da Trifković, kojemu ni kuća nije pretresena, bude uhićen i pritvoren. Čak mu nije uzeta ni parafinska rukavica.

No, bez obzira na iskaze brojnih svjedoka, njih skoro stotinu, istraga Tužiteljstva ŽS tapka u mraku. Direktni izvršitelji napada još nisu poznati, niti je pronađeno oružje iz kojeg je pucano, ali ni vozila koja su korištena za bijeg, iako je prošlo već sedam dana.

Istražitelji su skidali briseve s automobila i pronađenih čahura u potrazi za tragom DNK. No, ništa nisu pronašli. Iako su od desetaka potencijalnih osumnjičenih izuzeli uzorke DNK i napravili njihove profile, nemaju nikakav biološki trag s kojim bi ih mogli uporediti i pronaći eventualna poklapanja.

Rastavljali vozila

Dokaz za to je molba američkom FBI-u da se uključi u istragu i pomogne bh. policijskim agencijama. Iako u MUP-u ŽS danonoćno rade na istrazi, nastavljaju s privođenjima, mali je broj svjedoka koji uopće mogu potvrditi što se zaista dogodilo. Među svjedocima su, neslužbeno, i pojedine osobe iz Hercegovine koje se bave rastavljanjem vozila, ali one o izvršiteljima ubojstava ne znaju ništa.

Zašto se nije pojavio vlasnik Golfa 6

Zanimljivo je da se MUP-u ŽS još nije javio vlasnik Golfa 6, hrvatskih registarskih tablica, koji su automafijaši pokušali ukrasti.

Sve to, tvrde izvori Avaza, baca sumnju na cijeli slučaj.

Čak 80 inspektora radi na istrazi

Ukupno 80 osoba radi na istrazi o ubojstvu policajaca. Državna agencija za istrage i zaštitu i MUP RS dali su po 30 inspektora, a MUP ŽS 20.

Nadležnost za istragu je u rukama MUP-a ŽS i Tužiteljstva ŽS.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.