Ronioci FUCZ uključili se u potragu za nestalim mladićem u Mostarskom jezeru

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) se, na zahtjev za pomoć Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a, uključila u potragu za mladićem, koji se u utorak navečer, 20. srpnja, utopio u jezeru iznad  Hidroelektrane (HE) Mostar.

Tim od deset pripadnika Federalnih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom (ronioci i medicinar), sa čamcem i potrebnom opremom, u četvrtak je stigao na odredište i započeo potragu.

Pored tima FUCZ, u četvrtak su na terenu i pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice FUP-a kao i Interventne spasilačke službe Mostar (ISS) čiji su ronioci, njih osam, prvi izašli na teren i u srijedu započeli potragu za tijelom utopljenika.

Uvjeti za ronjenje su relativno dobri, roni se na većim dubinama nego u srijedu gdje je više mulja i vidljivost je maksimalno do šest metara. Dubina vode na lokacijama na kojima se trenutno vrši potraga je između 10 do 15 metara što je i dubina vode većeg dijela jezera dok na pojedinim dijelovima dubina jezera dostiže i do 25 metara.

Mladić za čijim tijelom se traga navodno se nalazio na splavu s kojeg je skočio u jezero i nije izronio.

(www.jabuka.tv)