Roditelji iz Širokog, Posušja i Ljubuškog neće slati djecu subotom u školu

Roditeljska vijeća gimnazija iz Širokoga Brijega, Posušja i Ljubuškog najavila su da svoju djecu neće slati u školu subotom, naglašeno je u novom otvorenom pismu upućenom Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Sukladno napisima u medijima, a vezano za Plan nastavnih aktivnosti i nadoknade sati po završetku štrajka, koji je isključivo u domeni djelovanja Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Roditeljska vijeća Gimnazija Široki Brijeg, Posušje i Ljubuški su jasna sa stavom da djecu neće slati u školu subotom, niti će to podržati kao sustav nadoknade nastave.

Stoga predlažemo da se takav način nadoknade i ne razmatra, nego da se ide u smjeru eventualnog smanjenja planiranog gradiva na razumni(ji) obim.

Također, zahtjevamo završetak škole u prikladnom roku, a prije početka ljetne sezone u Republici Hrvatskoj. Naime, postoje djeca koja hoće ili moraju raditi pa smatramo ovaj zahtjev vrlo opravdanim, stoji u priopćenju roditeljskih vijeća gimnazija iz Širokoga Brijega, Ljubuškog i Posušja.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)