Rekordna zaplijena cigareta u BiH u vrijednosti preko 1,6 milijuna KM – Jabuka.tv

Rekordna zaplijena cigareta u BiH u vrijednosti preko 1,6 milijuna KM

Sluzbenici Uprave za neziravno oporezivanje ostvarili su rekordnu zaplijenu cigareta na prostorima Bosne i Herecgovine. Spriječili su pokušaj krijumčarenja 585 kartona cigareta ukupne tržišne vrijednosti 1.608.000,00 KM.

Provodeći operativne aktivnosti na terenu službenici Uprave za neizravno oporezivanje izvršili su detaljan pregled teretnog motornog vozila u vlasništvu tvrtke iz Crne Gore. Tom prilikom je otkriveno da se pokušalo prokrijumčariti 585 kartona (292.500 kutija cigareta), brenda Regina Red čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 1.608.000,00 KM. Krijumčarene cigarete bile su namijenjene “crnom tržištu” Europske unije.

Aktivnosti na terenu su provedene na osnovu naredbe Suda BiH i uz odličnu suradnju s Tužiteljstom BiH. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “Nedopušten promet trošarinskih proizvoda” iz članka 210a. Kaznenog zakona BiH, Tužiteljstvu BiH bit će podneseno izvješće o postojanju osnovane sumnje o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju protiv osumnjičenog lica.

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje nastavljaju dalje s prikupljanjem dokaza u vezi sa navedenim kaznenim djelom. Treteno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete je privremeno oduzeto jer je korišteno kao kao sredstvo izvršenja kaznenog djela, dok je lice inicijala K. M. lišeno slobode.

Prilikom provođenja aktivnosti na terenu sluzbenici UNO koristili su specijalističku opremu – mobilni skener Nuctech, koji je Upravi donirala Vlade N.R. Kine, a koji je u mnogome doprinio uspješnoj realizaciji ove operativne aktivnosti, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)