Rekordna 434 slučaja koronavirusa u BiH

U BiH su u protekla 24 sata registrirana rekordna 434 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Također, u spomenutom razdoblju prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12:00 sati) u Federaciji BiH testirano je 1.207 uzoraka, od kojih je 309 pozitivno na Covid-19.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Hercegovačko-neretvanskoj (25), Zapadnohercegovačkoj (1), Bosansko-podrinjskoj, Tuzlanskoj i Sarajevskoj županiji (117).

U Federaciji BiH do sada je testirano 87.108 uzoraka, a Covid-19 je potvrđen kod 6.851 osobe. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH se oporavilo 3.511 pacijenata, 238 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata, dok je trenutno aktivan 3.181 slučaj.

Do sada je zabilježeno 159 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je šest smrtnih slučajeva, preminule su tri ženske osobe (Srebrenik, Sapna i Sarajevo) te tri muške osobe iz Sarajeva.

Pet osoba je preminulo, a nakon testiranih 549 uzoraka potvrđene su 123 novozaražene osobe od koronavirusa u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj – potvrdili su predstavnici entitetskog Institita za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta 22 osobe su iz Banja Luke, 13 osoba je iz Prnjavora, devet iz Bijeljine, osam osoba je iz Trebinja, sedam iz Višegrada, šest iz Doboja, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri osobe su iz Kneževa, Laktaša, Modriče, Mrkonjić Grada i Bileće, po tri osobe su iz Zvornika, Lopara, Ljubinja, Prijedora, Ribnika i Rogatice, po dvije iz Bratunca, Kotor Varoša, Foče i Bosanskog Šamca i po jedna osoba je iz Bosanske Gradiške, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Kostajnice, Srebrenice, Ugljevika i Šekovića.

Od posljedica koronavirusa preminula je jedna starija žena iz Banje Luke te četvorica starijih muškaraca, po jedan iz Banje Luke i Trebinja i dvojica iz Pala.

Registrirana su i dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Brčko Distriktu i to jedna muška osoba 1974. godište i jedna ženska osoba 1957. godište.

U HNŽ-u 25 novih slučajeva koronavirusa

U Širokom Brijegu jedna nova osoba dobila koronavirus, a jedna ga preboljela

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)