Redari ispred kluba u Makarskoj brutalno pretukli dvojicu muškaraca

Redari kluba Makarana u Makarskoj brutalno su u noći sa subote na nedjelju pretukli dvojicu muškaraca nedaleko od ulaza u klub koji se nalazi na gradskoj plaži u Makarskoj.

Kako doznaje Index, radi se o redarima zaštitarske tvrtke Bilić-Erić.

Divljačko premlaćivanje vidi se na snimci koja se proširila Makarskom. Snimka počinje u trenutku kada jedan muškarac već leži na podu dok ga zaštitari mlate nogama. Zatim počinju udarati i drugog muškarca koji je, kako se čini, pokušao spriječiti redare da i dalje udaraju čovjeka koji je ležao na tlu.

Iz splitsko-dalmatinske policije potvrdili su da su upoznati s događajem.

U odnosu na Vaš upit možemo izvijestiti kako smo jučer zaprimili dojavu da je liječnička pomoć u HMP pružena muškarcu koji je oko 2.30 sati napadnut u noćnom klubu u Makarskoj te provodimo mjere i radnje iz nadležnosti policije s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja; stoji u odgovoru splitsko-dalmatinske policije Indexu.

Naknadno su iz policije obavijestili kako je u Policijsku postaju Makarska privedeno više osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem te da se nad njima vrši kriminalistička obrada. Detaljnije informacije bit će poznate uskoro, čim se dovrši kriminalistička obrada.

Događaj su potvrdili i iz Bilić-Erića.

Potvrdili su fizički sukob zaštitara s posjetiteljima kluba, no tvrde da su upravo ti posjetitelji kluba Makarana isprovocirali sukob te da je jedan od njih bokserom udario zaštitara na ulazu jer mu je ovaj, zbog sigurnosti ostalih posjetitelja kluba, zapriječio ulaz. Također, iako se na snimci vidi da je u premlaćivanju sudjelovalo najmanje sedam muškaraca u crnom, iz te zaštitarske tvrtke tvrde da su u sukobu sudjelovala samo trojica zaštitara te da ne znaju tko su ostale osobe koje su se pridružile cipelarenju.

GOSTOLJUBIVOST MARAKANE

GOSTOLJUBIVOST MARAKANE Ovaj vikend su redari iz Makarane bili raspoloženi. (Jedna osoba već leži na podu dok druga pokušava zaustaviti čopor, zatim su junaci pretukli i njega)

Posted by Dnevna doza makarskog nereda on Sunday, 2 August 2020

Ustvrdili su kako je možda riječ o pripadnicima suprotstavljene skupine s kojima su se pretučeni posjetitelji, kako tvrde, sukobili u klubu. Njihov je zaštitar, dodali su, ozlijeđen u sukobu.

Poručili su kako je reakcija njihovih zaštitara bila pretjerana i nepromišljena te da je ne podržavaju. Kazali su kako su djelatnike uključene u ovaj događaj suspendirali s mjesta redara u klubu i da će se protiv njih provesti disciplinske mjere.

U nastavku pročitajte reakciju Bilić-Erića u cijelosti.

Nažalost, ovome je prethodio napad nekoliko posjetitelja na našeg zaštitara na ulazu. Oni su  isprovocirali sukob, a zatim je jedan od njih tupim predmetom – bokserom udario zaštitara koji mu je zapriječio ulaz u klub, procijenivši da bi to bilo najbolje za sigurnost ostalih mirnih posjetitelja kluba.

Osoba koja je napala zaštitara dio je jedne od sukobljenih skupina koje su radi izazivanja nereda unutar kluba neposredno prije predmetnog događaja izbačene i zabranjen im je ulaz do daljnjeg.

Prilikom ponovnog pokušaja ulaza i ozljeđivanja našeg zaštitara, reagirala su njegovih dvojica kolega, što se može vidjeti na snimci, dok za ostale osobe koje su se priključile sukobu možemo samo pretpostaviti da su one iste koje su se sukobile s njima u klubu, jer mi ne znamo tko su. Naš je zaštitar prilikom napada ozlijeđen.

Reakcija koja je slijedila bila je spontana, pretjerana i nepromišljena, a mi kao tvrtka koja štiti veliki broj noćnih klubova i tisuće drugih objekata, ovakvo ponašanje naših djelatnika ne podržavamo.

Nema opravdanja za ono što se dogodilo, to nije način na koji se štiti predmetni objekt niti posjetitelji ovoga, a ni bilo kojeg drugog kluba.

Naše djelatnike uključene u ovaj događaj suspendirali smo s radnih mjesta redara u klubu, dok će se protiv njih provesti disciplinske mjere nakon što se utvrde dodatne činjenice.

Inače, kriterij je za angažman redara u noćnim klubovima posjedovanje zaštitarske licence, odnosno ovlaštenje o obavljanju poslova zaštitara, čije ovlasti su opisane u Zakonu o privatnoj zaštiti, posebno vodeći računa o čl. 45.  i čl. 52. koji govore o primjeni tjelesne snage, stoji u odgovoru Bilić-Erića.

(www.jabuka.tv)