Rasvijetljeno razbojništvo počinjeno 2013. godine u Ljubuškom

Federalna uprava policije (FUP) priopćila je da je poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja razbojništva i teške krađe, uhitila jednu osobu iz Ljubuškog inicijala M. B. (1988. godište).

Akcija je, kako je navedeno, provedena 16. rujna 2020. godine pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Uhićeni je od ranije poznat policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

M.B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru s drugim licima 17. rujna 2013. godine, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, otuđio putničko motorno vozilo s kojim se odvezao do zlatarske radnje “Perla” u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I.B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju. Prilikom izvršenja razbojništva osumnjičeni M.B je vlasniku zlatare I.B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne ozljede, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile osobne stvari i određena količinom novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bijeg, stoji u priopćenju FUP-a.

Pripadnici Federalne uprave policije izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i putničkog motornog vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predano na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)