Prozor-Rama: Sedmorka ”pala” zbog droge i oružja

Tijekom službenih radnji u subotu, 25. travnja u Prozor-Rami policijski službenici slobode su lišili sedam osoba.

Temeljem Naredbe Općinskog suda Konjic, dana 15. travnja 2023. godine u vremenskom razdoblju od 00:35 do 01:30 sati, policijski službenici PU Konjic, PS Prozor-Rama, PS Jablanica, Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ, PU Mostar i tri tima JOP-a, sa službenim psima tragačima izvršili su pretres jednog UO objekta u Prozor-Rami, obiteljske kuće te više putničkih i motornih vozila koje su koristili osumnjičeni, a sve u cilju suzbijanja trgovine i uporabe opojnih droga i neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja.

Tijekom službenih radnji policijski službenici lišili su slobode sedam osoba te pronašli i izuzeli veći količinu zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu ”Marihuana”, veću količinu materije u prahu koja asocira na opojnu drogu, ”Kokain”, preciznu vagu, vatreno oružje pištolj, teleskopske palice, elektro šoker, sprej za omamljivanje ”CS GAS”.

Nakon provedene kriminalističke istrage utvrđeno je da osobe inicijala R.I. (2000.), J.B. (1995.), L.L. (1998.), B.B.(1988.) svi iz Prozor-Rame sumnjiče da su počinili KD ”Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” KZ FBiH.

Isto tako za osobu inicijala A.C. (2000.) Prozor-Rama postoji osnovana sumnja da je počinio KD ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” KZ FBIH.

Osobe inicijala I.M. (1987.) iz Širokog Brijega, koji je zaštitar u predmetnom UO sumnjiči se da je počinio KD ”Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružja”, zakona o oružju i streljivu HNŽ, osobe inicijala N.M. (1997.) iz Mostar i J.G. (1988.) iz Širokog Brijega, također zaštitari sumnjiče se da su počinili prekršaj iz čl. 31. st.7 Zakona o oružju i streljivu HNŽ, stoji u službenom izvješću MUP-a HNŽ.

Protiv osumnjičenih PU Konjic podnijet će izvješće Županijskom tužiteljstvu Mostar. 

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)