Pronašli mu 93 krivotvorene novčanice

Tužiteljstvo BiH na području Unsko-sanske županije provodi istragu oko stavljanja u promet krivotvorenih novčanica, a u sklopu ove istrage pripadnici ovdašnje policije priveli su E.B. (32) iz Bihaća.

Iz MUP-a USŽ-a potvrdili su kako su obavili pretres stambene kuće i pratećih objekata u vlasništvu osumnjičenog, te su tom prilikom pronašli veći broj krivotvorenih novčanica.

Prilikom pretresa pronađene su 72 novčanice u apoenima od 100 maraka, te 21 novčanica u apoenima od 20 maraka.

Postoji osnovana sumnja da je riječ o krivotvorenim novčanicama, zbog čega se osumnjičenom na teret stavlja kazneno djelo krivotvorenje novca.

Predmetne sporne novčanice izgledom autentično odgovaraju ispravnim novčanicama, a način stavljanja u promet predmetnih novčanica identičan je u svim slučajevima, kojom prilikom su neidentificirane osobe, koristeći izgled novčanice i nepažnju trgovaca, kao i nepostojanje uređaja za kontrolu ispravnosti, takve novčanice stavljali u promet, priopćili su iz MUP-a USŽ-a.

Istovremeno, zbog sumnje da u opticaju još postoji krivotvoreni novac, pozvali su građane na pojačani oprez i dodatne provjere prilikom novčanih transakcija, a posebno kada dolaze u doticaj s novčanicama u spomenutim apoenima, te da svaku sumnju odmah prijave najbližoj policijskoj postaji.

(www.jabuka.tv)