Privedena osoba koja je ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić – Jabuka.tv

Privedena osoba koja je ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić

Policijsko osiguranje glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić pojačano je, a osoba osumnjičena da ju je pokušala ugroziti uhićena je u petak, potvrdilo je Tužiteljstvo u Sarajevu.

U priopćenju dostavljenom medijima stoji kako je tijekom dana priveden muškarac inicijala I.A. za kojeg je utvrđeno da je osuđenik i trenutačno izdržava kaznu, no iz zatvora je pušten na dopust.

On je ranije tijekom dana svojim vozilom kod mjesta Olovo, na cesti između Sarajeva i Tuzle, pokušao ugroziti automobil u kojem je bila tužiteljica Tadić. Iz Tužiteljstva BiH ističu da je to vozilo bilo pod policijskom pratnjom, a privedeni muškarac ga je pokušao presresti.

Nakon tog incidenta Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela u BiH odlučilo je pojačati osiguranje tužiteljice Tadić, posebice stoga što postoje i druge informacije koje upozoravaju da bi njezina sigurnost mogla biti ugrožena.

Te informacije mogu biti povezane s radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u BiH, istaknuli su iz Tužiteljstva.

(www.jabuka.tv)