Pretresi SIPA-e zbog sumnje na zloupotrebu položaja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su, u sklopu operativne akcije kodnog naziva “AS“, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “zloupotreba položaja ili ovlaštenja” propisano Kaznenim zakonom Federacije BiH i kazneno djelo “povlaštene informacije” propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira FBiH.

Pretresi se vrše po nalozima Županijskog suda i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽS, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova ŽS i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u tijeku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informirana naknadno, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)