Preminuo poznati posuški novinar

Nakon duge i teške borbe s bolesti došao je ovozemaljski kraj za još jednu legendu Posušja. Pero Crnogorac – Mujika ili kako su ga mnogi zvali P.C. preminuo je sinoć u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Još od Posuškog vijesnika 80.-tih godina ovaj vrijedni posuški novinar bilježio je sve pozitivne i lijepe događaje u Posušju.

Čovjek je to koji je uvijek znao prepoznati priče običnih, malih ljudi. Pisao je o malom gradu velikog srca, gradu kamena, gradu mladih i gradu sportaša. Posušje je za njega uvijek bilo inspiracija i nepresušan izvor novih tema koje smo uvijek rado čitali.

Bio je dugogodišnji suradnik Večernjeg lista, a u posljednje vrijeme znao je svojim tekstovima obogatiti i sadržaj portala Posušje.info.

Pero Crnogorac – Mujika je preko 20 godina bio djelatnik Radio Posušja. Kratko vrijeme obnašao je dužnost ravnatelja i glavnog urednika, a ono po čemu će ostati najpoznatiji iz tog razdoblja bila je poznata emisija “Za selo”, gdje je obrađivao teme od izbjeglica i rata, do starih običaja, gange, gusala, teme iz sporta i još mnogo toga, piše radioposusje.ba

Sprovodni obredi i ukop pokojnika održat će se u nedjelju, 2. travnja u 15:00 sati na groblju Ričina.

(www.jabuka.tv)