Poznat uzrok smrti šest osoba u Brčkom

Trovanje ugljičnim monoksidom službeno je potvrđeno kao uzrok smrti šest osoba koje su stradale u subotnjem požaru u Brčkom koji je izbio u obiteljskoj kući u naselju Suljagića Sokak.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je Samir Beganović, tajnik Tužiteljstva Brčko distrikta.

Rezultati obdukcije stradalih u Suljagića sokaku pokazuju da je riječ o trovanju ugljičnim monoksidom. Određeno je toksikološko vještačenje i vještačenje uzroka požara po vještaku protupožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba, istaknuo je Beganović.

Prvo je bilo rečeno da su ozlijeđene četiri osobe, međutim, taj broj se povećao na sedam. Među njima je jedno petogodišnje dijete koje je zadobilo teške ozljede i nalazi se na intenzivnoj njezi u UKC Tuzla.

Kako je u nedjelju za N1 potvrdila Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla, dijete je u kritičnom stanju, bori se za život, a iako je bio planiran transport u Beograd, to nije bilo moguće zbog teškog zdravstvenog stanja.

Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi Brčko Distrikta je rekao da će ostali ozlijeđeni iz bolnice u Brčkom biti pušteni na kućno liječenje i da će biti smješteni u hotelu dok im se ne osigura novi ili obnovi stari dom.

Tragedija u BiH: Šest osoba poginulo u požaru

(www.jabuka.tv)