Potvrđena optužnica protiv Čitlučanina koji je udario policajca

Općinski sud u Čitluku potvrdio je optužnicu protiv G.P. (1962.) iz Čitluka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Optužnicom se G.P. sumnjiči da je 3. rujna 2023. godine, u večernjim satima narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu ”The Pub” u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekt pristupili policijski službenici PP Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Pervan je zatim lišen slobode i službenim vozilom doveden u prostorije PP Čitluk, gdje je nastavio vrijeđati policijske službenike, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A.B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke, udario policijskog službenika A.B. u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu traumatske katarge lijevog oka i nagnječenje bulbusa lijevog oka.

Općinski sud u Čitluku zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog za 22. veljače 2024. godine, u 11:00 sati.

(Fena | Foto: Ilustracija/Denis Kapetanović/Pixsell)