Policija zatražila pomoć od vijetnamske zajednice u identifikaciji 39 žrtava

Britanska policija zatražila je pomoć od vijetnamske zajednice u Velikoj Britaniji i šire kako bi identificirali 39 žrtava pronađenih u hladnjači šlepera, potvrdio je viši policijski dužnosnik.

Glavni detektiv Martin Pasmore kazao je da su istražitelji pronašli vrlo malo identifikacijskih dokumenata među tijelima te se nadaju da će njihov identitet biti potvrđen uz pomoć otisaka prstiju, zubnih kartona ili DNK analizom.

Policija je prvobitno kazala da bi žrtve mogle biti Kinezi, ali ne žele spekulirati o njihovoj nacionalnosti prije nego identitet žrtava bude potvrđen.

Nismo sigurni u nacionalnost žrtava, ali trenutno ćemo prvo pokušati potražiti pomoć od vijetnamske zajednice, naglasio je Pasmore i potvrdio da je već zatražena pomoć i od vijetnamske ambasade u Velikoj Britaniji.

Vozač kamiona, 25-godišnji muškarac iz Sjeverne Irske, uhićen je zbog sumnje da je počinio ubojstvo, a još tri osobe su zadržane zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i ubojstvo, javio je Reuters.

Vozač kamiona Maurice Robinson u ponedjeljak će se pojaviti na sudu u Chelmsfordu pod optužbom za ubojstvo, trgovinu ljudima, nezakonitu migraciju i pranje novca.

(Fena)