Policija uhitila pijanog Rakićaka i oduzela mu vozilo

Nakon što je portal Jabuka.tv u nedjelju objavio snimku pijanog vozača iz Rakitna, o slučaju se u ponedjeljak oglasila policija.

Ističu da je vozač uhićen i alkotestiran te da mu je oduzeto vozilo kojim je krivudao po cesti.

U četvrtak, 11. lipnja, 2020. godine u 14:00 sati, Policijska uprava Posušje je zaprimila prijavu da se u mjestu Rakitno, općina Posušje, lijevom kolničkom trakom kreće vozilo marke Volkswagen Golf 3 kojim upravlja osoba B.T. (63) iz mjesta Rakitno, općina Posušje, čime ugrožava druge sudionike u prometu.

Policijski službenici PU Posušje su postupili po prijavi te su imenovanog B.T. kao i navedeno vozilo zatekli ispred obiteljske kuće istog, nakon čega je nad istim izvršen alkotest kojom prilikom mu je očitana koncentracija alkohola u dahu 2,03 g/kg.

Isti je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje do otriježnjenja, odnosno završetka prekršajne obrade, dok je gore navedeno vozilo privremeno izuzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Protiv imenovanog B.T. su poduzete mjere sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama ŽZH, navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Rakitno: Vozač usred dana vozio lijevom stranom krivudajući po cesti

(www.jabuka.tv)