Policija razoružala oko 70 navijača Zrinjskog koji su na put za Gradačac krenuli s palicama

Blizu 70 pripadnika navijačke grupe Ultrasi koji podržavaju HŠK Zrinjski jutros je razoružala policija u blizini Mostara.

Navijači Zrinjskog su u ranim jutarnjim satima u kombijima krenuli na gostujuću utakmicu u Gradačac gdje njihov klub danas igra protiv Zvijezde u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

Kako javlja čitatelj portala Klix.ba, blizu 70 osoba je zaustavljeno kod restorana Borik u Potocima kod Mostara. Pretresom su pronađene palice i drugi predmeti koji bi mogli biti korišteni u obračunu.

Navijačima je zabranjen nastavak puta i svi će biti vraćeni u Mostar.

Kako saznajemo, velika je vjerojatnost da su se Ultrasi spremali za moguće sukobe na putu prema Gradačcu, u slučaju sretanja s drugim navijačkim grupama.

Tome u prilog ide činjenica da navijači rivalskog Veleža danas putuju na gostovanje u Gračanicu koja se nalazi 40 kilometara od Gradačca, piše Klix.ba.

Treba istaknuti da u Hercegovinu danas putuju Horde Zla s obzirom na to da FK Sarajevo igra u Ljubuškom, dok navijači Željezničara putuju u Derventu, a navijačka skupina Lešinari iz Banje Luke idu u Orašje.

(www.jabuka.tv)