Policija otkrila detalje nedjeljnje pljačke: Pucali na razbojnike u bijegu i utvrdili im indentitet

Iz MUP-a HNŽ-a otkrili su kronološki detalje oružane pljačke koja se dogodila u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

PU Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački u nedjelju 12. svibnja oko 23:55 sati te da su se osumnjičeni vozilom marke Audi udaljili u smjeru Mostara.

Policijski službenici PU Mostar – PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire.

U 00:40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u tijeku provala na benzinskoj crpki “Petrol” na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana  je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima.

Operativnim radom policijskih službenika  locirano je i blokirano vozilo marke VW Golf V, bijele boje. Tri osobe naoružane sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignoriraju  upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika.

Zbog  izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih ozlijeda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar-Široki Brijeg.

Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa vođom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu

Kriminalističko-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih, te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama.

Koordiniranom razmjenom operativnih informacija  PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je  identitet osumnjičenih, te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača. 

Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNŽ-u, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ.

Nakon pljačke benzinske crpke na Bijači, razbojnici zapalili automobil blizu Mostara

(www.jabuka.tv)