Policija: Dankina majka odmah uočila bijelu Fiat Pandu

Jedanaesti je dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je prošlog utorka nestala u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora u Srbiji.

Srpski predsjednik predsjednik Aleksandar Vučić objavio je jučer kako su privedene dvije osobe koje su priznale ubojstvo.

Načelnica policije Bojana Otović Pjanović uputila je sućut obitelji ubijene djevojčice i zahvalila im na suradnji, prenosi Telegraf. Otović Pjanović je naglasila kako je istraga paralelno išla u više smjerova.

Navela je kako su već drugog dana utvrdili da se bijela Fiat Panda kretala prometnicom blizu mjesta nestanka, kao i još 16 vozila. Napomenula je kako su se samo dva vozila vratila istim putem, uključujući spornu Fiat Pandu.

Nakon iscrpnog razgovora s majkom, jer je dijete bilo s njom, ona je zapazila dok je tražila dijete da je bijela Fiat Panda bila parkirana u blizini. Utvrdili smo da se radi o vozilu vodovoda, kazala je Otović Pjanović za RTS.

Dvije osobe osumnjičene za ubojstvo malene Danke, poznati detalji

Vozilo je bilo parkirano ispred ulaza u dvorište oko 13:50 sati.

Eliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo Fiat Panda. Nakon zaustavljanja kod ulaza, oni sjedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, djevojčica je bila s desne strane kolnika, išli su malom brzinom. Udarili su djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u prtljažnik gdje je alat, odvezli su je do deponija, istaknula je Otović Pjanović.

Izjavila je kako su te informacije dobivene priznanjem osumnjičenih, ali i da su dodatno potvrđene usporednim metoda istrage koje su vršene, poput provjere GPS-a i njihovih mobitela. Navela je kako su osumnjičenici dva dana nakon prometne nesreće premjestili tijelo.

(www.jabuka.tv | Foto: Dnevnik.hr)