Pogledajte nove korona-izvještaje za HNŽ i ŽZH

Blagi novozaraženih koronavirusom zabilježen je u protekla 24 sata u Hercegovine, a najviše u Mostaru i Širokom Brijegu.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminule su dvije osobe iz Hercegovačko-neretvanske županije: žena iz Jablanice rođena 1952. godine i žena iz Čapljine rođena 1948. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 43 bolesnika, od kojih je osam na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 553 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 104: 75 iz Mostara, 4 iz Stoca, 4 iz Jablanice, 6 iz Prozora-Rame, 2 iz Čitluka, 7 iz Čapljine i 6 iz Konjica.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u utorak su izdali 79 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 630 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus testirano je 100 osoba, od čega su tri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 35 novozaraženih osoba koronavirusom iz Širokog Brijega 22 (deset muških i 12 ženskih), Gruda 12 (pet muških i sedam ženskih) te Ljubuškog jedna muška osoba.

Od koronavirusa oporavilo se sedam osoba, iz Ljubuškog četiri te Širokog Brijega tri osobe.

U samoizolaciji nalazi se 279 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivna su 144 slučaja koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

  • Grude – 49
  • Široki Brijeg – 45
  • Ljubuški – 35
  • Posušje – 15

(www.jabuka.tv)