Poduzimaju se mjere protiv Gruđanina koji se nije pridržavao samoizolacije – Jabuka.tv

Poduzimaju se mjere protiv Gruđanina koji se nije pridržavao samoizolacije

Iz MUP-a ŽZH izvijestili su kako je u petak jedna muška osoba s prostora općine Grude prekršila mjeru samoizolacije koje se bila dužna pridržavati po povratku iz inozemstva.

U petak u jutarnjim satima policijski službenici PU Grude došli do do saznanja da je J. K. (46), sa šireg područja općine Grude, prekršio odredbe Rješenja o samoizolaciji izdanog od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Policijski službenici PU Grude dokumentirali su prekršaj te su o istom izvijestili Federalnu upravu za inspekcijske poslove, koja će poduzeti zakonom propisane mjere protiv navedenog građanina.

Iz MUP-a ŽZH su izvjestili kako je u nedjelju u 08:45 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je dan ranije u SKB Mostar dovezen pacijent sa šireg područja Širokog Brijega, s tjelesnim ozljedama koje je zadobio tijekom siječe drva, a uslijed kojih je podlegao o čemu je ranije izvjestio portal Jabuka.tv.

Po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PU Široki Brijeg, zajedno sa županijskim tužiteljem, poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Zabilježen je jedan prekršaj protiv javnog reda i mira. Protiv počinitelja su poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Također tijekom vikenda zabilježeno je i jedno kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela protiv imovine. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Na prostoru ŽZH dogodile su se tri prometne nezgode, dvije s malom materijalnom štetom i jedna s većom materijalnom štetom i ozlijeđenom osobom, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a ŽZH Halo 122.

(www.jabuka.tv)