Podignuta optužnica: Sunita Hindić uskoro na optuženičkoj klupi

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podiglo je optužnicu protiv Sunite Hindić (22) zbog kaznenog djela “Ubojstva”.

Kako doznaje Dnevni list, optužnica je dovršena prije dva dana i poslana prema Županijskom sudu u Mostaru na potvrđivanje. U narednih nekoliko dana očekuje se odluka po istoj, odnosno hoće li je Županijski sud potvrditi ili vratiti na doradu.

Tužiteljstvo je optužnicom kompletiralo petomjesečnu istragu koja se vodila nakon ubojstva ugostitelja Nine Ivankovića u listopadu prošle godine.

Nedavno je odvjetnički ured Dalipagić-Crnjac koji zastupa obranu Sunite Hindić, uputio prema Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije prijedlog za nagodbu, odnosno sporazum o priznanju krivnje.

Odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa osumnjičenu potvrdila je za Dnevni list da je podnijela takav prijedlog prema Tužiteljstvu, ali o detaljima iz istog nije mogla govoriti za javnost. U narednom razdoblju očekuje se i odluka Tužiteljstva HNŽ-a po istom. U slučaju da se dogodi nagodba, odnosno priznanje krivnje, protiv Hindić se ne bi vodio klasičan sudski postupak saslušanjem vještaka i svjedoka nego bi se izrekla kazneno-pravna sankcija kroz jedno ročište.

Podsjećamo, Sunita Hindić (22) tereti se za ubojstvo ugostitelja Nine Ivankovića koji je ubijen 4. listopada prošle godine u njegovom objektu “Vila Ivanković”. Ista je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete.

Iako teško ozlijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina. Što je prethodilo ubojstvu, tko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Naime, ista se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanske županije. Mostarska policija je odmah uhitila jednog muškarca i krenula u potragu za Sunitom, za koju su sumnjali da je upletena. Blokirali su kvart u kojem je živjela, a zatim i ceste na izlazima iz grada. Tijekom studenog je nekoliko puta bila u bolnici na pregledu, a tada je novinarima prijetila štakama.

Podsjetimo, rekla je da nije htjela ubiti Ivankovića i da je sve bio splet nesretnih okolnosti. Krajem prosinca 2019. godine na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Županijski sud u Mostaru produžio joj je pritvor za još tri mjeseca. Zbog povrede Pravilnika o kućnom redu Kazneno-popravnog zavoda Mostar, Suniti Hindić je Županijski sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, izrekao disciplinsku mjeru zabrane posjeta na period od 30 dana.

Hindić je, 29. veljače, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali upućivala pogrdne riječi i psovke.

(www.jabuka.tv)