Počelo suđenje Suniti Hindić: U SMS poruci pisala “Ološu mrzim te..” – Jabuka.tv

Počelo suđenje Suniti Hindić: U SMS poruci pisala “Ološu mrzim te..”

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima u petak je u Županijskom sudu u Mostaru pred Sudskim vijećem kojim je predsjedavao Elis Sultanić, a u kojem su bili Tatjana Mijatović i Milena Perić, započelo suđenje Suniti Hindić (21).

Ona je optužena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” u mjestu Buna kod Mostara.

Prostrijelne rane

Prema optužnici Tužiteljstva HNŽ, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković” u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao, javlja Avaz.

Hindić i Ivanković su, rečeno je, bili u kratkoj ljubavnoj vezi. Prije ubojstva njih dvoje su se verbalno sukobili u motelu, nakon čega se Hindić taksijem zaputila prema mostarskom prigradskom naselju Ilići, gdje je bila nastanjena, a tijekom vožnje je s njim razmjenjivala SMS poruke, među kojim je napisala: “Ološu, mrzim te…”. Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković , gdje su se nastavili kratko prepirati i gdje ga je na kraju usmrtila iz njegovog pištolja CZ 7,65 dok joj je bio okrenut licem.

U uvodnim riječima, tužiteljica Marčinko je, između ostalog, kazala da će tijekom dokaznog postupka biti saslušana 22 svjedoka, među kojima su i pojedini gosti motela, koji su se i zatekli u vrijeme ubojstva, pripadnici policije, među kojima i oni iz Policijske stanice Bugojno, na čijem području se skrivala, vještaci MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i Federalne uprave policije, koji su vršili pretres mobitela i izvukli pozive i SMS poruke razmjenjivane između Ivankovića i Hindić. Također, bit će saslušani brojni vještaci, njih 12, a bit će priloženo stotinu materijalnih dokaza.

Iako je Hindić, kako je navela tužiteljica, tijekom saslušanja, kazala da se radilo o spletu nesretnih okolnosti, vještačenja su, iznijela je, pokazala da je u vrijeme počinjena ubojstva bila potpuno uračunljiva.

Njena braniteljica, odvjednica, Nada Dalipagić u uvodnim riječima je, pak, naglasila da navodi optužnice ne odgovaraju istini, jer, kako je navela, nije počinjeno ubojstvo s umišljajem, već se radilo o nesretnom događaju zbog kojeg njena branjenica duboko pati. Kazala je da se radi o ubojstvu iz nehaja te da je Hindić s Ivankovićem bila u strastvenoj ljubavnoj vezi u kojoj je on iskazivao izrazitu ljubomoru, što pokazuju poruke i pozivi koje su njih dvoje razmjenjivali.

Upućivao pozive

Dnevno joj je, navela je, upućivao i po 20 poziva, a u noći koja je prethodila ubojstvu njih dvoje su, zajedno sa svojim društvom, konzumirali kokain i alkohol. U trenutku ubojstva, pak, bili su sami, a činu ubojstva prethodilo je, kako je navela, koškanje između njih dvoje i nikako ne mogu stajati navodi iz optužnice, odnosno, da njena branjenica nije postupila s namjerom da Ivankovića usmrti.

Dalipagić je kazala i da njena branjenica nije imala namjeru bježati, jer je to mogla učiniti preko granice, koja joj je bila bliža u odnosu na Bugojno, gdje je pobjegla roditeljima iz straha. Također, istaknula je da je Hindić nakon što je pucala, dok je Ivanković bio živ, pozvala Hitnu pomoć te da je trčala hodnikom i tražila pomoć, a u rijeku Bunu nije skočila da skrije tragove, već je to učinila iz straha.

(www.jabuka.tv)