Pao srbijanski MiG-21 u blizini granice s BiH, poginula oba pilota

Zrakoplov MiG-21 Vojske Srbije srušio se u petak ujutro kod Malog Zvornika tijekom redovitog letačkog zadatka.

Nesreća se dogodila u 9:10 sati u području sela Brasina kod Malog Zvornika u blizini granice s BiH, priopćilo je srbijansko Ministarstvo obrane.

Na mjesto nesreće stigle su vatrogasne ekipe i policija.

RTS nezvanično saznaje da piloti nisu uspjeli da se katapultiraju, kao i da je povrijeđen i mještanin u čije dvorište je avion pao.

Mještanin je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, smješten je u bolnicu u Loznici i svjestan je i orijentisan.

Ministarstvo obrane je naknadno priopćilo da je MiG-21 pregledan u petak ujutro u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda je konstatirano da je ispravan i spreman za let.

Mjesto tragedije obišli su ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalnog stožera general Milan Mojsilović, zapovjednik Ratnog zrakoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i zapovjednik 204. zrakoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, koji su razgovarali sa svjedocima.

Nakon očevida koji su obavili i civilna i vojna tijela, načelnik Generalnog stožera formirao je Povjerenstvo za ispitivanje izvanrednog događaja na čelu s načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem.

Zapovjednik Ratnog zrakoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka pada aviona “mig 21” koju vodi načelnik stožera Komande Ratnog zrakoplovstvaplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

(www.jabuka.tv)