Pad broja novozaraženih u Hercegovini, preminule četiri osobe

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su ukupno četiri bolesnika.

Troje je iz Hercegovačko-neretvanske županije: žena iz Mostara rođena 1929. godine, muškarac iz Konjica rođen 1964. godine i žena iz Jablanice rođena 1938. godine i jedno iz Hercegbosanske županije: žena iz Livna rođena 1960. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 73 bolesnika, od kojih je 22 na invazivnoj i 5 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 454 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 55: 25 iz Mostara, 12 iz Čapljine, dva iz Čitluka, tri iz Jablanice, četiri iz Konjica, dva iz Stoca i sedam iz Prozor-Rame.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u ponedjeljak su izdali 63 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1185 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 88 osoba, od čega 11 retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 14 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Širokog Brijega osam (troje muških i pet ženskih), Ljubuškog pet (četvero muških i jedna ženska) te Posušja jedna muška osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavila se 51 osoba, iz Posušja 20, Ljubuškog 20, Širokog Brijega sedam te Gruda četiri osobe.

U samoizolaciji nalaze se 222 osobe, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 148 osoba:

–          Široki Brijeg – 57

–          Ljubuški – 53

–          Grude – 16

–          Posušje – 22

(www.jabuka.tv)