Operni solisti HNK Zagreb nakon više od 10 godina gostuju u Mostaru

U četvrtak 21.09. 2023. godine u Velikoj dvorani HD HS Kosača premijerno će se izvesti gala koncert solista HNK Zagreb.

Svi ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u premijernoj izvedbi najzvučnijih hrvatskih solističkih imena.

Gostovanje eminentnih solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu prilika je za sve posjetitelje da se upoznaju s dijelom trenutačnog i budućeg repertoara zagrebačke Opere kao i da uživaju u izvođenju arija hrvatskih i svjetskih skladatelja.

Ovom prilikom solisti će izvesti arije, duete i ansamble iz opera nekih od najpoznatijih skladatelja Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Georgesa Bizeta, Jacquesa Offenbacha te hrvatskih autora Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Ive Tijardovića.

U nadolazećoj sezoni Opera HNK u Zagrebu premijerno će izvesti Rigoletto G. Verdija, Cosi fan tutte W.A. Mozarta i La bohême G. Puccinija te će publika na koncertu u Mostaru imati svojevrsnu „pretpremijeru“ jer će i prije zagrebačkih premijera moći čuti interpretacije solista koji će nastupiti u novim produkcijama krovne kazališne institucije u Hrvatskoj.

Sopranistica Darija Auguštan izvedbom Wolfgang Amadeus Mozart: Così fan tutte Come scoglio, arijom Fiordiligi iz 1. čina, će otvoriti koncert.

Nakon toga koncert će nastaviti bariton Ljubomir Puškarić s izvedbom Verdi: Rigoletto Cortigiani, vil razza dannata.

Mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović će izvesti Habanera, ariju Carmen, Domagoj Dorotić La fleur que tu m’avais jetée, ariju Don Josea iz 2. čina.

U programu sastavljenom od djela Jakova Gotovca, Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ivan pl. Zajca i drugih domaćih i svjetskih autora svatko će pronaći nešto za sebe.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom tvrtke FEAL Široki Brijeg, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

*Sponzorirani članak