Održana maturalna zabava 66. naraštaja širokobriješke Gimnazije

Maturalna zabava 66. naraštaja maturanata širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića održana je u petak navečer u hotelu Park.

Program je započeo pozdravnim govorima ravnatelja Mire Bošnjaka, gradonačelnika Mire Kraljevića i vjeroučitelja fra Augustina Čordaša te proglašenjem učenika generacije.

Ravnatelj Miro Bošnjak u svom je govoru pohvalio ovu generaciju istaknuvši da je prosječna ocjena cijele generacije 4,11, a da je jedan odjel imao prosjek od čak 4,79. Vrijedi istaknuti podatak da se 45 maturanata od njih 70 prijavilo za polaganje državne mature u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Miro Kraljević u svom je govoru čestitao maturantima na završetku srednjoškolskog obrazovanja te ih je pozvao da ne idu iz Širokoga Brijega već da ostanu ovdje, rade i zasnuju svoje obitelji.

Učenicom generacija proglašena je Mia Hrkać iz 4.b. Predsjednica HKD Napredak i zamjenica ravnatelja Gimnazije, Marijana Pažin-Ivešić uručila je učenici generacije Napretkovu Darovnicu s novčanom nagradom i plaketu.

U svom emotivnom govoru Mia je istaknula žrtvu i napore svojih roditelja koji su je sve ove godine podupirali i izveli na pravi put na kraju im se od srca zahvalivši.

Mia Hrkać (4.b), učenica generacije

Mia je također održala govor u ime 66. naraštaja maturanata, a naglasak je ponovno bio na svim roditeljima, a veliku zahvalu dobili su i profesori.

Nakon programa na otvorenome, maturanti su krenuli u hotel te je uslijedio svečani izlazak parova, zatim predstavljanje razreda te zajedničko fotografiranje. Nakon protokola, uslijedila je zabava uz širokobriješku grupu Brig, a sve je zabilježio Foto LightStudio.

Ovaj naraštaj broji 70 učenika. Razlog malog broja maturanata je taj što se radi o generaciji koja se prepolovila uvođenjem devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja.

Maturalna zabava maturanata Srednje strukovne škole Široki Brijeg bit će održana u petak, 27. svibnja.

Maturalna zabava 49. naraštaja Srednje strukovne škole Široki Brijeg

Širokobriješki maturanti ”bacili đir” po gradu

(www.jabuka.tv)