Određen pritvor osumnjičenom za ubojstva u Grudama

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Široki Brijeg je nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom J.J. (1972.).

Njemu se stavlja na teret da je dana 04.08.2022. godine počinio kazneno djelo ubojstva na štetu M.G. i V.B., kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, zbog opasnosti od bijega, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje pet godina, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Tužiteljstvo će nastaviti intenzivno raditi na provođenju potrebnih istražnih radnji u cilju okončanja istrage, otkrila je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Osumnjičeni za ubojstva iz Gruda Tužiteljstvu ispričao svoju verziju događaja

(www.jabuka.tv)