Određen pritvor Mostarcu koji je prijetio Baki Sliškoviću

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Mostar, Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec prema osumnjičenom Benjaminu Grbiću (1993.) iz Mostara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela ”oštećenje tuđe stvari” u stjecaju s produljenim kaznenim djelom ”ugrožavanje sigurnost više osoba” na štetu članova obitelji S. iz Mostara.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Benjaminu Grbiću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Zatražen pritvor za Mostarca koji je prijetio Baki Sliškoviću

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s MUP-om HNŽ-a – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Tužiteljstvo nije navelo više detalja o ovom slučaju, a mediji su proteklih dana pisali da je Grbić uhićen zbog prijetnji smrću bivšem nogometašu i nogometnom treneru Blažu Sliškoviću.

https://www.jabuka.tv/tag/blaz-sliskovic/

(Fena)