Novi slučajevi koronavirusa u Hercegovini: Dva u Mostaru, jedan u Širokom Brijegu

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 86 uzoraka od čega su, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, dva pozitivna iz Mostara.

Županijskii općinski sanitarni inspektori izdali su u posljednja 24 sata pet rješenja. Ukupno je, do sada, izdano 2.963 rješenja.

Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata nisu zabilježeni prekršitelji samoizolacije i izolacije, a zabilježen je jedan prekršitelj zabrane kretanja.

U COVID-19 bolnici trenutno se liječi 10 bolesnika. Od toga 2 bolesnika su na respiratoru i izrazito teškoga kliničkog stanja, a 3 bolesnika su na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Četiri bolesnika otpuštena su na kućno liječenje, a jedan u izolatorij, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ.

Novi slučaj u Širokom Brijegu

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke izvjestio je o jednoj muškoj osobi pozitivnoj na prisustvo korona virusa (Covid-19) s područja Širokog Brijega.

Do sada je u Županiji Zapadnohercegovačkoj 78 osoba bilo pozitivno na prisustvo koronavirusa od čega s područja Širokog Brijega 60 osoba, 14 iz Gruda i 4 osobe iz Posušja.

U samoizolaciji se nalazi 397 osoba. Danas i sutra je na snazi zabrana kretanja između 22 i 5 sati, priopćio je Stožer civilne zaštite ŽZH.
Koronavirus: Prati najnovije vijesti iz minute u minutu!