Novi detalji tragedije na ekskurziji u kojoj je poginuo hrvatski maturant

Pogibija 17-godišnjeg učenika porečke Srednje škole Mate Balote na maturalnom putovanju u Pragu u noći s petka na subotu dogodila se nakon što je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i pao kroz otvoreni prostor, potvrdila je za HRT hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov.

Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerojatnije je htio izvesti ‘parkour-trik’. Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka, no, nažalost, kod tog skoka učenik je pao kroz otvoreni prostor, izjavila je veleposlanica Pancirov.

Dodala je kako će obdukcija biti gotova tijekom dana budući da se radi o nesretnom slučaju te da će od utorka biti moguće organizirati prijevoz poginulog mladića u Hrvatsku.

U međuvremenu, prenosi Hina, učenicima i nastavnicima pruža se psihološka pomoć, uključen je krizni tim, stručnjaci i psiholozi, poštuju se i slijede svi posebni protokoli i osnivaju se savjetništva. U ovom slučaju najprije se radi s učenicima koji su bili svjedoci tragedije, zatim s razredom koji je učenik pohađao, a organiziraju se i posebni roditeljski sastanci.

Sve se to radi kako bi se izbjegle dodatne posljedice, naveli su iz porečke Srednje škole.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić izvijestio je kako krizni stožer za takve situacije u Istarskoj županiji počinje s psihološkom pomoći koja će, kako je rekao, “trebati svima”.

(www.jabuka.tv | Foto: Srećko Niketić/Pixsell)