Nove korona-brojke za Hercegovinu

U protekla 24 sata u dvije hercegovačke županije zabilježeno je 70 novih slučajeva koronavirusa od kojih u HNŽ-u 47, a u ŽZH 23.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 39 bolesnika, od kojih je deset na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 357 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 47: 30 iz Mostara, sedam iz Čapljine, pet iz Jablanice, tri iz Konjica te po jedan iz Čitluka i Stoca.

Županijski i općinski sanitarni inspektori u ponedjeljak su izdali 80 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 608 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke testirano je 90 osoba, od čega su četiri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirane su 23 novozaražene osobe od kojih je iz Ljubuškog 12 (troje muških i devet ženskih), Gruda pet (četvero muških i jedna ženska), Širokog Brijega četiri (jedna muška i tri ženske) te Posušja dvije muške osobe.

Od koronavirusa oporavilo se pet osoba od kojih iz Širokog Brijega i Gruda po dvije osobe te Ljubuškog jedna osoba.

U samoizolaciji nalazi se 226 osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke aktivno je 116 slučajeva koronavirusa, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH..

  • Ljubuški – 38
  • Grude – 37
  • Široki Brijeg – 26
  • Posušje – 15

(www.jabuka.tv)