Nikola Krešić najmenadžer, a JP Elektroprivreda HZ HB najkompanija u 2014. godini

Nakon dvije nagrade za 2013. godinu (najmenadžer u BiH i najmenadžer jugoistočne Europe) generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB Nikola Krešić primio je prestižne nagrade i za 2014. godinu na ceremoniji izbora najmenadžera i najkompanija održanoj 16. prosinca 2014. godine u Banjalučkim banskim dvorima.

JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar pripala je najveća nagrada Najkompanija 2014. godine, a generalnom direktoru nagrada Najmenadžer 2014. Poduzeću je također dodijeljena i zlatna plaketa, a direktoru Krešiću pozlaćena kristalna statua.

Ovo je bila 31. dodjela nagrada u organizaciji Agencije za izbor najmenadžera BiH jugoistočne i srednje Europe koja je i ovaj put na svečanosti okupila brojne menadžere, gospodarstvenike iz BiH i Europe, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine i brojne druge goste iz javnoga života.

U obrazloženju Regionalnoga nezavisnog žirija rečeno je da se JP Elektroprivreda HZ HB i njezinom generalnom direktoru dodjeljuju nagrade za izvanredno poslovanje kao najboljoj tvrtki iz područja elektroprivrede – za lidersku poziciju Šampion biznisa i najkompanija u Bosni i Hercegovini.

Direktor Krešić je u veoma konkretnom i iscrpnom izlaganju predstavio uspješne rezultate tvrtke te jasno definirao koncept i pristup daljnjega funkcioniranja i razvoja poduzeća kao najuspješnijem u ovom području gospodarstva na našim prostorima. Istaknuo je kako su elektroenergetske mogućnosti najveća razvojna šansa Bosne i Hercegovine kojoj gospodarstvenici i vlasti u BiH trebaju posvetiti najveću pozornost, koristeći komparativne prednosti i potencijale koje imamo.

Prema riječima organizatora Izbora najmenadžera dodjela ovogodišnjih 20 priznanja u različitim kategorijama ima za cilj promovirati najuspješnije ljude koji hoće i mogu mijenjati svijet na bolje, koji ne traže izgovore nego rade i stvaraju, grade bolju budućnost i otvaraju svjetlije perspektive ne samo u BiH nego u široj regiji.

najmenadzer najmenadzer2 najmenadzer3 najmenadzer4 najmenadzer5 najmenadzer6 najmenadzer8

Kao i ranijih godina predstavnici JP Elektroprivreda HZ HB aktivno su sudjelovali i na tradicionalnoj međunarodnoj poslovnoj konferenciji održanoj prije dodjele nagrada čija je tema bila Kuda i kako dalje u biznisu u 2015. godini, u svjetlu najnovije njemačko-engleske odnosno inicijative Europske unije i približavanja Bosne i Hercegovine kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji.

(www.jabuka.tv)